Havas futball: telen sincs megallas

Havas futball: telen sincs megallas

14 01 26 tk begany remete 2 1 021

A ho es a repkedo minuszok sem tantoritjak el a labdarugas megszallott hiveit. Ugyanis telviz idejen sem all meg az elet magyarlakta jarasaink futballpalyain. Van, ahol mar elrajtolt a teli pontvadaszat, mashol meg csak formalodnak a gardak. Iden is gazdara talal a Teli Kupa.

A megyei csapatok szezon eleji sorozata hosszu kihagyas utan 2007-ben indult ujra. 2012-ig haromszor a Munkacsi FC hoditotta el a kupat, majd a Beregvideki FC is triplazni tudott. 2013-ban erdeklodes hianyaban elmaradt a szezonnyito sorozat. A kihagyas utan 2014-ben ismet elrajtolt a havas kupa, akkor az Ungvari Hoverla U19-es csapata nyert, a dontoben a Huszti Obolonyt gyozte le 1–0-ra. Tavaly a Beregdedai FC hoditotta el a trofeat, a csapi finaleban az Ungvari FC-t gyoztek le. A rendes jatekido gol nelkuli dontetlennel ert veget, a 11-es parbajt pedig a Bereg-videkiek birtak jobban idegekkel.

A Karpataljai Megyei Labdarugo Szovetseg (KMLSZ) sajtoszolgalatanak kozlemenye szerint iden eddig negy – Ungvari, Munkacsi, Beregszaszi es a Nagyszolosi – jarasbol neveztek csapatok. Viktor Kacsur, a KMLSZ alelnoke es a Teli Kupa lebonyolitasaval megbizott bizottsag vezetoje elmondta, hogy eddig 12 garda jelezte reszvetelet a tornan. Az alelnok bizik abban, hogy meg bovulhet a letszam, mas elvonalbeli es masodosztalyu csapatok is csatlakoznak a sorozathoz.

Az elvonal elozo idenyenek mindharom dobogosa – a bajnok Ungvari FC, a masodik Nagyszolosi FC es a bronzermes Beregdedai FC – is  jelezte, indul a kupaban, csakugy, mint az FK Polena, a Huszti Obolony, a Szerednyei FC es a Munkacsi FC egyutese is. A masodosztalybol Borhalom, Felsoveresmart (Velika Kopanya) es Dombo (Dubove) nevezett. Lesznek ujoncok is a sorozatban, ilyen a megyei Bajnokok Ligaja-gyoztes Ujdavidhazai Medvigy es az FK Iza.

Viktor Kacsur kozlemenyebol kiderul, hogy a Teli Kupanak nagy hagyomanya van videkunkon, nemcsak a megyei, de ahanem jarasi szinten is evrol evre megrendezik a szezon eleji sorozatot. Nem lehet panasz a szinvonalra sem, ezt tamasztja ala, hogy a szurkolok eloszeretettel latogatjak ezeket a meccsek. Nem ritka, hogy tobb szazan mennek ki egy-egy nagyobb rangadora. Remek lehetoseg arra, hogy a jatekosok visszanyerjek a szunet elotti kondiciojukat. Kacsur szerint a felkeszulesi tornak es a baratsagos meccsek joval effektivebbek, mint az edzesek. Igy a megyei szovetseg arra osztonzi a csapatokat, hogy csatlakozzanak a sorozathoz. Egyelore nem vegleges a csapatletszam, meg nem tudni milyen formatumban es mikortol kezdodnek a Teli Kupa kuzdelmei.

Maradva a havas sorozatoknal, a Munkacsi jarasban mar javaban zajlanak a kuzdelmek. A korabban jol bevalt szokas szerint meg tavaly ev vegen megkezdodott a teli versenges. A Latorca volgyeben 13 garda szereplesevel december 6-an rajtolt a kiiras elso forduloja. A resztvevok kormerkozeses rendszerben jatszanak. A rovid december vegi es a januar eleji szunetet kovetoen a het vegen a 7. forduloval folytatodott a pontvadaszat. Eredmenyek: Munkacsi Szokil–Alsokerepec 1–2, Ujdavidhaza–Gorond 2–1, Nagylucska–Beregrakos 1–0, Munkacsi Alex–Kolcseny 3–1, Munkacsi Lokomotiv–Dercen 3–1, Ivanyi–Mezoterebes 2–1. Ujsavidhaza 19 ponttal vezeti a tabellat, negy pont lemaradassal koveti Dercen, 13 ponttal pedig Alsokerepec a harmadik.

Bereg-videken ket csoportban 12 gardaval februar 7-en rajtol a kupa. A-csoport (helyszin: makkosjanosi stadion): Nagydobrony, Makkosjanosi, Nagybegany, Batyu, Csonkapapi, Zapszony. B-csoport (helyszin: Beregszasz, beregardoi stadion): Gati Artosz, Badaloi Fonix, Kigyos, Beregszaszi Csillag, Nagyberegi Talizman es Csetfalva. A csapatok kormerkozeses rendszerben csapnak ossze. A negyeddontobe a csoportok elso negy helyezettje jut be. A negy koze jutasert marcius 6-an, a dontobe kerulesert marcius 13-an jatszanak, a finale es a bronzmeccs marcius 20-an lesz.

Ungban es Ugocsaban egyelore meg csak tervezgetnek. Az Ungvari Jarasi Labdarugo Szovetseg titkara lapunkat ugy tajekoztatta, hogy a kerdesben a heten ulesezik a vegrehajto bizottsag, igy varhatoan a jovo heten rajtol majd a jarasi Teli Kupa. Hevesi Jozseftol, a szakag nagyszolosi jarasi vezetojetol megtudtuk, hogy a het vegen veszi kezdetet a hagyomanyos teli teremlabdarugo-torna, a tervek szerint februar kozepen lesz a havas kupa rajtja.

Szabo Sandor

http://kiszo.hhrf.org

 

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges!
"Гості" не можуть коментувати дану новину.

Administrator:

Lőrincz Zsolt

tel: +38-95-32-41-209

email: lorinc79@gmail.com

ffz

obolok

labda

tecso foci

1242815
MaMa388
TegnapTegnap1117
HétenHéten309
HónapHónap19186
ÖsszesÖsszes1242815
Statistik created: 2019-11-18T00:47:55+00:00

 

Felh�k�p